Date

24.11.2022 – 25.11.2022

Place

Helsinki

Category

Omat

Organizer

Suomen Kardiologinen Seura← Back

Kurssin johtaja ja yhteyshenkilö: EL Riitta Paakkanen, HYKS Sydän- ja keuhkokeskus, gsm. 040 3561 707, s-posti: riitta.paakkanen@hus.fi

Kurssin tavoite: Kurssin tavoitteena on antaa ajankohtaiset perustiedot kaikukardiografiasta, kaikukardiografisen tutkimuksen suorittamisesta sekä eri ultraäänilaitteista. Oppimistavoitteita ovat perusnäkymien löytäminen, läppävikojen visuaalinen arvio sekä vasemman ja oikean kammion toiminnan arvio.

Kohderyhmä: Kurssin kohderyhmänä on sydämen kaikututkimuksia tekevät lääkärit. Kurssille voivat osallistua myös muut sydänpotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset. Suurimman hyödyn kurssista saa, kun on jo aloittanut ultraäänitutkimusten tekemisen/opettelun ennen kurssille ilmoittautumista, mutta tämä ei ole ehdoton vaatimus kurssille osallistumiselle.

Kurssimateriaali: Kurssin luennoista on koottu kirja, joka jaetaan kurssilaisille.

Ennen kurssille tulemista suositellaan perehtymään keskeisiltä osin seuraaviin kansainvälisiin ohjeisiin:

ASE: Guidelines for performing a comprehensive transthoracic echocardiographic examination in adults. https://www.asecho.org/wp-content/uploads/2018/10/Guidelines-for-Performing-aComprehensive-Transthoracic-Echocardiographic-Examination-in-Adults.pdf

EACVI ja ASE: Recommendations for cardiac chamber quantification by echocardiography. https://asecho.org/wp-content/uploads/2015/01/ChamberQuantification2015.pdf

Erikoistumiskoulutus: Kurssi on hyväksytty erikoistumiskoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraaville erikoisaloille: akuuttilääketiede (15), anestesiologia ja tehohoito (15), kardiologia (15), kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede (15), lastentaudit (15), radiologia (15), sisätaudit / eriytyvä koulutus (10), sisätaudit / runkokoulutus (10) sekä sydän- ja rintaelinkirurgia (15). Muiden erikoistumisalojen, joille ei ole järjestäjän taholta haettu pisteitä, erikoislääkärien lisäkoulutusohjelmien ja/tai erityispätevyyksien sekä sädeturvallisuuskoulutuksen pisteiden saamiseksi, tulee kouluttautuvan anoa pisteitä suoraan ao. alan alueelliselta vastuuhenkilöltä/kouluttajalta. Muista anoa mm. tärkeät sädeturvallisuuskoulutuspisteet!

Palaute/todistus: Suomen Kardiologinen Seura on koulutuksia järjestäessään sitoutunut noudattamaan Pro Medicon (Duodecim) suosituksia sekä sitoutunut täydennyskoulutuksen laadun arviointiin (Duodecimin sähköinen arviointijärjestelmä). Todistuksen saamisen edellytys on palautelomakkeen täyttäminen ja palautelinkki on voimassa 2 viikon ajan lähetyspäivästä alkaen. Linkki lähetetään ilmoittautuessa annettuun sähköpostiosoitteeseen ja todistuksen saa tulostettua lomakkeen täyttämisen jälkeen. HUOM, tulee täyttää tietokoneella (ei mobiililaitteella), jotta saat tulostettua todistuksen (ei voi tulostaa toisella käyttökerralla).

Kokouspaikka: Hilton Helsinki Kalastajatorppa, kokoustila State Room I ja II, Kalastajatorpantie 1, 00330 Helsinki. Kokouspaikka sijaitsee n. 15 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta ja matkaa lentokentälle on 20 km. Lisätietoja hotellista http://www.hiltonhotels.com/fi_FI/suomi/hilton-helsinki-kalastajatorppa/

Kurssimaksu: 650 EUR; sisältää luennot, demonstraatiot, kahvit, lounaat sekä illallisen. Mikäli laskutus joudutaan vaillinaisesti annettujen tietojen takia uusimaan/korjaamaan, peritään lisäksi käsittelymaksu 15 €.

Ilmoittautuminen: 7.11.2022 mennessä seuran internet-sivujen www.fincardio.fi kautta. Kurssille otetaan 45 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. *

 

KURSSI ON TÄYNNÄ; voit ilmoittautua kurssijonoon alla olevan linkin kautta mahdollisia peruutuspaikkoja silmällä pitäen.

 

Osallistuja, ilmoittautuminen päättynyt

 

Luennoitsija, ilmoittautuminen päättynyt

 

Lisätiedot ja tiedustelut: Suomen Kardiologinen Seura, koulutuskoordinaattori Jaana Kemppainen, sähköposti meetings(at)fincardio.fi, puh. 050 592 1847.

Peruutusehdot: Peruutuksista tulee ilmoittaa aina kirjallisesti sähköpostilla.
30 vrk ennen kurssia  kuluton peruutus
29-14 vrk ennen kurssia                         10 EUR peruutusmaksu
13-7 vrk ennen kurssia                           50 % osallistumismaksusta + 10 EUR peruutusmaksu
alle 7 vrk ennen kurssia                          100 % osallistumismaksu
Kokouspaikoille vahvistetaan tilausmäärät yleensä n. 2 viikkoa ennen tilaisuutta, joten tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista tulee järjestäjälle jo kuluja.

Majoitus: Osallistujille on varattu Hilton Helsinki Kalastajatorpasta kiintiö, varauskoodi on G1KARA. Kiintiössä on vain rajallinen määrä huoneita ja jokaisen osallistujan tulisi itse varata huoneensa. Huoneet vapautuvat muiden käyttöön porrastetusti; 50% 24.10.2022, 25% 9.11.2022 ja loput varaamattomat huoneet 18.11.2022. Hotellin yhteystiedot: Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Kalastajatorpantie 1, 00330 Helsinki, puh. (09) 458 11, s-posti helsinkikalastajatorppa@hilton.com. Majoitusvarauksen voi tehdä myös tästä linkistä. Huonehinnat ovat 145 € /vrk/ 1 hlö ja 165 € /vrk / 2hlö, Hilton Guest Room.

Sosiaalinen ohjelma: Kurssi-illallinen to 24.11.2022 klo 18.30 alkaen kokoushotellissa.

* Ilmoittautumalla koulutustilaisuuteen annat luvan tallentaa tietosi Suomen Kardiologisen Seuran koulutusrekisteriin. Koulutusrekisteritietoja tullaan säilyttämään 10 vuoden ajan. Koulutusrekisterin tietosuojaseloste löytyy Seuran nettisivuilta. Ilmoittautumisen yhteydessä annettuja tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

Attachments

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.